4-6 dilim köy ekmeği
YOĞURTLU SOS İÇİN
200 gram süzme yogurt
200 gram labne peyniri
100 gram çiğ krema
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
MEYVELİ KARIŞIM İÇİN
250 gram çilek
250 gram böğürtlen
1 çay kaşığı toz karanfil
5-6 adet kakulenin tohumları
1 çay kaşığı toz tarçın
ÜZERİ İÇİN
1 avuç badem
Yoğurtlu sos için tüm malzemeyi bir kaseye alın. İyice karıştırıp buzdolabına kaldırın. Meyveli karışım için çilekleri küp doğrayın. Çilekleri böğürtlenlerle birlikte bir kaseye alın. Baharatları ekleyin ve buzdolabında dinlendirin. Köy ekmeklerini fırında veya ızgara tavada kızartın. Üzerlerine önce yoğurtlu karışımı sürün. Sonra meyveli karışımı harmanlayıp, ekmeklerin üzerlerine pay edin. İrice kıyılmış badem serpip, bekletmeden servis yapın.