Mısır Unlu Ekmek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KIYMAYI bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye dek, ara sıra karıştırarak kavurun. Yaş mayanın üzerine 1 su bardağı ılık su, tozşeker ve tuz ekleyin. Karıştırarak eritin ve 15 dakika bekletin. Mısır unu ve buğday ununu bir kaba alın. Üzerine keten ve ısırgan otu tohumu ekleyip karıştırın. Daha sonra ortasını havuz şeklinde açıp, erimiş maya, kıyma, sıvıyağ, kalan 2 su bardağı ılık su ve cevizi katıp yoğurun. Hamuru yağlanmış bir tepsiye alıp, üzerini düzeltin ve 1 saat mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL