Patlıcan-Biber Reçeli

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ÖNCELIKLE biberleri ve patlıcanları yıkayın. Kırmızı biberlerin tepesini keserek, tohum kısımlarını çıkarın. Bir tencereye, su ve bir çay kaşığı karbonat ekleyerek, su kaynadığı zaman tüm sebzeleri içine atın. Tam 8-10 dakika kadar haşlayın. Süzgece alarak soğuk sudan geçirin ve süzün. Soğuduğu zaman buzlukta tam 30 dakika tutarak şoklama yapın. Sebzeler buzlukta iken şerbeti hazırlayın. 6 su bardağı tozşekere, 2 su bardağı su ilave edin. Ocağın üstüne alın. Kaynamaya başladıktan sonra, şerbeti 8-10 dakika, biraz kıvam alana kadar kaynatın. Ardından buzluktan çıkardığınız sebzeleri ilave edin. 1 çay kaşığı tereyağı ekleyin. 30 dakika hep beraber kaynatın. 1 tatlı kaşığı kadar limon tuzunu ekleyin. 8-10 dakika kadar daha kaynatın. Reçelden bir kaşık alıp tabağa dökün. Eğer yayılmıyorsa, reçel olmuş demektir. Soğuduğu zaman kavanozlara doldurun.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...