Türlü
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sebzeleri yıkayın. Patlıcanları alacalı soyun. Kabağın dış yüzeyini temizleyin. Fasulyelerin uç kısımlarını ayıklayın. Bamyaların tepe kısımlarını dikkatlice soyun. Biberlerin tohum kısımlarını çıkartın. Domatesleri rendeleyin. Patlıcan, kabak, fasulye ve biberleri irice doğrayın. Bir tencerede bütün sebzeleri 10-15 dakika soteleyin. Sebzeleri kavanozlara pay edin. Üzerine tuz ekleyin. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın. Bir tenceye 2/3'ü kadar su koyup kavanozları, kapakları aşağıda olacak şekilde 1 saat kaynatın. Sudan çıkartıp kapağı altta kalacak şekilde soğumaya bırakın. Serin bir yerde, tüketeceğiniz zamana kadar bekletin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL