Zeytinli Ekmek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
MAYA, tozşeker ve ılık suyu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini birkaç kat bez ile örtüp 10 dakika mayalandırın. Hamuru tekrar yoğurup un serpilmiş düz bir zeminde merdaneyle dikdörtgen olarak açın. Hamurun üzerine önce zeytin ezmesini sürün. Çekirdekleri çıkartılıp dilimlenmiş zeytinleri hamurun üzerine yayın. Hamuru uzun kenarından rulo şeklinde sarın. Ortadan kesip üzerlerini hafifçe ıslatın. Üzerine haşhaş tohumu serpin. Hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini örtüp 10 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika arası pişirin. Soğuması için üzerini ıslak bir bez ile örtün. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL