Çekme makarna

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu derin bir kaba eleyin. İçine tuzu ilave edip, su ekleyerek katı bir hamur elde edin. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamuru beş adet bezeye ayırın. Her parçayı parmak kalınlığında inceltip, 2 cm boyunda küçük parçalara ayırın. Kesilen küçük hamurların üstüne, üç orta parmağınız ile bastırarak, öne doğru çekin. İçi boş hamurlar elde edin. Hepsi bitince, bir tencerede su kaynatıp, içine tuz atın. Makarna gibi haşlayın. Makarnanın suyunu süzün (süzdüğünüz suyu sonrasında tarhana çorbasında kullanabilirsiniz) Süzülen makarnayı servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş tulum peyniri ekleyin. Ayrı bir kapta 3 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın. Makarnaya ilave edip, karıştırın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...