Ispanaklı Piruhi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HARCI için, ıspanakları yıkayıp tuzlu suda haşlayın. Sularını süzdükten sonra ince kıyıp bir kaba alın. Tereyağını bir tencerede eritip ıspanakları ve ince kıyılmış maydanozları kavurup ocaktan alın. Üzerine beyaz peyniri ekledikten sonra süzgeçten geçirip püre haline getirin. Daha sonra gravyer peynir, yumurta, muskat ve tuz ilave edin. Hamur için, düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açtığınız una yumurta ve tuz ekleyip yoğurun. Hamuru yağlı kağıda sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra unlu bir zeminde oklava ile incecik açın. 6x9 cm boyutlarında kesip içlerine harç doldurun. Uçlarını kapatıp tuzlu suda haşlayın. Süzerek servis tabağına alın. Zeytinyağı, tereyağı ve pulbiberi küçük bir tavaya alıp yakmadan kavurun. Mantının üzerine gezdirin. Gravyer peyniri ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...