kıymalı pirinçli kıyma mantı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    önce tavaya yağları koyun kıymayı ekleyip 10 dk kavurun sonra soğanı ekleyip 10 dk kavurun tuzu baharatları serpin pirinci ekleyin bir daha karıştırın ocağın altını kapatın önce derin bir kabın içinde hamur malzemelerini ele yapışmayan bir hamur elde edin hamurdan bir parça koparın önce merdane ile biraz açın sonra oklava ile orta boy yufka yarım cm kalınlığında olacak bolca içine un serpin oklavaya dolayın katlayarak üst üste getirin oklavayı çıkartın yarım cm kalınlığında ince şeritler kesin yağladığımız unladığımız tepsiye bu şeritlerin unlarını silkerek yerleştirin bir parmak yüksekliğe gelene kadar şeritleri doldurun yaptığımız iç harcı hamurun üzerine yayın yine aynı işlemi iç harcın üzerini örtecek kadar şerit hamurları yapın üzerine sıvıyağı gezdirin tereyağını parça parça koyun önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk pişirin
    not :pişince 250 gr kuşbaşı dana etini haşlayıp didlkleyin suyunu da mantının üzerine iki parmak geçecek kadar dökün önce kısık ateşte ocağın üstünde 15-20 dk pişirin üzerine didiklenmiş etleri yayın haşlanmış nohutu serpin tabaklara alınca sarımsaklı yoğurt veya sade yoğurt ,kırmızı toz biberle kızdırılmış tereyağını üzerine gezdirerek tüketebilirsiniz afiyet olsun

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...