Patlıcanlı Spagetti

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Başparmak boyunda ve kalınlığında doğrayın. Tavada zeytinyağını kızdırıp, patlıcanları içine atın ve kekiğin tamamını serpin. Orta ateşte, patlıcanlar altın rengi olana dek kızartın (ihtiyaç hissederseniz biraz daha yağ ekleyebilirsiniz). Yağın fazlasını alması için, kâğıt havlu serilmiş bir tabakta dinlendirin. Sarmısakları soyun ve ince doğrayın. Tavadaki yağın içine ekleyip, ateşi iyice kısın. Ardından fesleğenin içinden 5-10 yaprak
    ayırıp, geriye kalanın tamamını iyice yıkayın. Sapları ile beraber ince kıyıp, tavaya ekleyin. Arada karıştırarak malzemeyi kavurun. Sirke ve domatesleri de ilave edip, yeteri miktarda tuz, karabiber ekledikten sonra, son bir kere karıştırın. Kaynar suyu ilave edin. Bu sosun pişmesi yaklaşık 15 dakika sürecektir. Bu süre zarfında
    kesinlikle kapak kapatmayın. Sosun altını kapatınca patlıcanları sosa ekleyip, şöyle bir karıştırın. Diğer
    taraftan sos pişerken spagettinizi alıştığınız şekilde hazırlayıp (kaynar suya tuz ve zeytinyağı ilave edip,
    spagettileri yumuşayana kadar pişirin), tabaklara dağıtın. Sosunuzu bolca koyarak, rendelenmiş
    parmesan peyniriyle servis yapın.

    Not: Hazır makarna kullanmak istemezseniz (ki biz kendimiz hazırladık), 6 iri yumurta sarısı ve
    500 gram unu yoğurun. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra, oklava yardımı ile açıp istediğiniz kalınlıkta şeritler kesin ve hiç bekletmeden kaynar tuzlu suya atın. 4-5 dakika pişirin, tabağa alıp, sosu ilave ederek servis yapını

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...