Yağ Mantısı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 HAMUR için un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadarun ekleyin ve yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15-20 dakika dinlendirin .Hamuru 4 bezeye ayırın.
2 İç malzeme için kıyılmış soğanıkıyma, tuz ve baharatlarla karıştırın.Hamur bezelerini 3-4 milim kalınlığında açın ve her birini 3 parmak genişliğinde önce enine sonra boyuna kesin. Ortalarına fındık büyüklüğünde iç harçtan koyun ve bohça şeklinde kapatın. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayın. Kızgınyağda altın sarısı rengi alana kadar kızartın. Mantıyı servis tabağına alın ve üzerine çırpılmış yoğurt gezdirin. Tereyağını bir tavada eritin ve salçayı katın. Birkaçkez çevirdikten sonra mantının üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri