Bitter Çikolatalı Pasta
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pandispanyayı hazırlamak için, yumurta ve şekeri iyice çırpın. Krema kıvamına geldiğinde kakao, un ve
kabartma tozunu ilave edin. Karışımı yağlanmış ve unlanmış orta boy yuvarlak bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir bıçak batırıp kontrol ederek (bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine üçe bölün. Kremayı hazırlamak için, süt ve şekeri bir kaba alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca yarım çay bardağı soğuk suda açtığınız mısır nişastasını ilave edin. Birkaç dakika sonra da yarım su bardağı soğuk suda açtığınız kakaoyu üzerine ekleyin. Küçük paçalar halinde kırdığınız çikolatayı ilave edip sürekli karıştırın. Göz göz olup kaynamaya başladığında ocaktan alın. Ilındıktan sonra yumurta sarısı ilave edip karıştırın. Pandispanya parçalarını konyak eklediğiniz sütle ıslatın. Alt parçayı servis tabağına alın. Üzerine krema koyup ikinci parçayı yerleştirin. Üçüncü parçayı da koyup her tarafını krema ile kaplayın. Krem şantiyi sütle çırpın. Krema torbasına koyup pastanın üzerine sıkın. Ortasına ahududuları yerleştirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL