Çilekli Pasta

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Margarin, toz şekerin yarısı, 1 adet yumurta ve vanilyayı çırpın. Una daha sonra süt ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. 24 cm'lik ortası delik kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Fırından aldığınızda 3-4 dakika, kalıbın içinde dinlendirin. Daha sonra kalıbı ters çevirip çıkartın. Kalan toz şekeri suyla birlikte eriyene kadar kaynatın. Hindistancevizi ve limon suyunu ekleyin. Ayrı bir yerde, kalan 2 adet yumurtanın akını çırpın. Daha sonra hindistancevizli karışıma ekleyip hafifçe karıştırın. Pastanın üzerini bu karışımla sıvayın. Çilekleri pastanın ortasına yerleştirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...