Kestaneli Pasta

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kestaneleri çift taraflı çizin. Akşamdan suya koyun ve sabah kaynattığınız suda haşlayın. Ayıkladığınız
    kestaneler 700 gram civarında gelecektir. Pişmiş kestaneleri pudra şekeri, vanilya ve krema ile blenderde püre haline getirin (elde ettiğiniz kestane miktarına göre şeker, krema ve vanilya miktarını değiştirebilirsiniz). Bisküviyi de robotta un haline getirin. Tereyağıyla iyice yoğurun. Küçük kek kalıplarına bu karışımı sıkıştırarak yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilınınca kestane püresini kalıplara yerleştirin. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra, kalıplardan çıkarın ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...