Isırganlı Sardalya Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Taze soğanları ince kıydıktan sonra zeytinyağını ve dolmalık fıstığı ilave ederek iyice kavurun. Daha sonra tuz ve ısırgan yapraklarını ekleyip kavurma işlemine devam edin. Pirinci, soğuk suda iyice yıkadıktan sonra sıcak sudan geçirip karışıma ekleyin. Ocağın altını kısıp karıştırmaya devam edin. Muskatı ve temizlenmiş sardalyaları katıp hafifçe karıştırın. Üzerine kaynar suyu, bir-iki çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin. Ocağın altını iyice kısıp tencerenin kapağını kapatarak pilavı pişmeye bırakın. Ocaktan indirmeye yakın, üzerine karabiberi gezdirin. Piştiğinde alt-üst yapıp dinlenmeye bırakın
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL