Perde Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yufka için un, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu ve sütü iyice yoğurun. Üzerini kapatıp, 20 dakika dinlendirin. Bademleri kaynar suda 10 dakika bekletip kabuklarını soyun. Ayrı bir yerde yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda soteleyin. Üzerine dolmalık fıstık ve kabukları temizlenmiş 1 su bardağı badem ekleyip kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini ilave edip, sotelemeye devam edin. Yıkanıp, süzülmüş pirinç, kuş üzümü, tuz, karabiber ve yenibahar ilave edin. Üzerine çıkacak kadar ılık su ekleyip, pişmeye bırakın. Yuvarlak kek kalıbını margarinle yağlayın. Üzerine yarım su bardağı bademi yapıştırın. Yufka için hazırladığınız hamuru açıp, kek kalıbının içine kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. Soğuyan pilavı ortasına doldurup, kek kalıbının kenarlarından sarkan kısımları üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL