Perde Pilavı ve Kuru Üzüm Hoşafı
Baharatıyla, bademiyle, nar gibi kızarmış hamuruyla iftar sofralarınıza yakışacak Perde Pilavı tarifi sizlerle!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk butlarını 3 su bardağı su, defne yaprağı ve 1 çay kaşığı tuz ile haşlayın. Suyunu süzüp daha sonra kullanmak üzere kenara ayırın. Tavuk etini kemiklerinden ayırın. Bademi bir kaseye alıp üzerine sıcak su koyun, soğuduktan sonra suyunu süzüp kabuklarını soyun. Yaklaşık 20 bademi hamuru süslemek için ayırın. Pirinci iyice yıkayıp ılık su ile ıslatın ve soğuyana dek bekletin. Kuş üzümünün üzerine sıcak su ekleyin. 10 dakika dinlendirip suyunu süzdürün. 2 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın. Üzerine badem ve dolmalık fıstık ekleyip kavurun. Pirinç ve 2.5 su bardağı tavuk suyu ilave edip pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, kuş üzümü, tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu çekene dek pişmeye bırakın. Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirdikten sonra çatalla havalandırın. Didiklediğiniz tavukları üzerine ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Hamur için tüm hamur malzemesini yaklaşık 10 dakika yoğurup, streç filmle kaplayın ve mutfağın sıcak bir bölgesinde 20 dakika dinlendirin. Daha sonra unladığınız tezgaha alın. (2/3)'ünü ayırıp, kalan hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın. Perde pilavı tenceresini veya kelepçeli büyük bir kek kalıbını kalan 2 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın. Süslemek için ayırdığınız bademleri dilediğiniz şekilde dizin. Hamuru yuvarlak kek kalıbına, bademlerin üzerine ve kalıbın kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. Soğuyan pilavı hamurun üzerine koyun. Kalan hamur parçasını da merdane ile açarak pilavın üzerine kapatın. Sarkan kısımları üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra dikkatlice ters çevirip çıkarın. Dilimleyip servis yapın.
Kuru Üzüm Hoşafı
Üzümü iyice yıkayıp 5 dakika suda dinlendirin ve süzün. Bir tencereye 5 su bardağı su ve üzümü koyup ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika pişirin. Toz şeker ilave edip, 5 dakika daha ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğuduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri