Sebzeli Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ispanağı bol suyla yıkayın. Tencerede, su eklemeden kendi suyuyla çok az pişirin. Suyunu sıktıktan sonra irice doğrayın. Bademleri yapışmaz yüzeyli tavada yağsız olarak kavurun. Küçük doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsakları yarım su bardağı zeytinyağında çok hafif kavurun. Pirinci ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Üç buçuk su bardağı et suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Pirinçler yumuşayana dek pişirin. Pilav demlendikten sonra üzerine ıspanağı, bademleri, suda bekletilmiş ve suyu süzülmüş kuş üzümlerini, muskatı, yenibaharı, karabiberi ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Karıştırıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...