Üç Renkli Pilav
Şık sunumu ve lezzetli tarifiyle iftar sofralarınızı şenlendirecek bir pilav tarifi arıyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin. Kolay tarifiyle Üç Renkli Pilav tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci üzerini geçecek kadar tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Süzüp sudan geçirin. Tereyağını bir tencereye alıp pirinci rengi dönene dek kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın.Yeşil katı hazırlamak için tereyağını bir tencereye alıp eritin. İçine kimyon tohumu, sarımsak ve kakule tohumu ekleyin. Bir-iki kez çevirip kıyılmış taze soğan, ıspanak, bezelye ve tuzu katın. Sebzeler hafifçe yumuşayana dek pişirip kenara alın. Sarı katı hazırlamaya başlamadan 15 dakika önce safran ve zerdeçalı sütle ıslatın. Tereyağını eritip kaju fıstığını 1 dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş havuç, kuru üzüm, safranlı karışım ve tuzu ekleyin. Yaklaşık 3 dakika havuç yumuşayana dek pişirip kenara alın. Mor katı hazırlamak için tereyağını eritip, sarımsak, pancar, pancar suyu, dereotu, sirke, bal, karabiber ve tuzu ekleyin. Karışım iyice kaynayınca altını kapatın. Demlenen pilavı 3 eşit parçaya ayırın. Her birine farklı renklerde hazırladığınız karışımları ekleyin ve pirinci ezmeden karıştırın. Bir kek kalıbını suyla ıslatın. Sırasıyla yeşil, sarı ve mor renkli pilavları koyup üzerine bastırın. Ters çevirerek servis kabına aktarın. Üzerini toz ve bütün Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri