Arpa Şehriye Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Arpa şehriyeyi bir tavada hafif rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra makarna gibi haşlayıp, süzün ve derin bir kaseye alın. Diğer tarafta hardal, sirke, zeytinyağı, toz şeker, tuz ve limon suyunu karıştırın. Sıcak şehriyenin içine katıp karıştırın. Çekirdeği çıkartılmış ve küp şeklinde doğranmış kırmızı biber, ince kıyılmış taze soğan, çekirdeği çıkartılmış zeytin, kıyılmış dereotu, tuz, karabiberi şehriyeye ilave edin. Bütün malzemeyi karıştırıp tatların birbirine geçmesi için buzdolabında 1 saat bekletin. Ortadan ikiye kestiğiniz limonların içini çıkarıp arpa şehriye salatasını paylaştırın ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...