Buğday Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Buğdayı, bir gece soğuk suda bekletin. Ertesi gün üzerini iki parmak geçecek kadar su ile haşlanmaya bırakın. Buğday suyu çekince, kaynamış suyu ekleyin. Buğdayın cinsine göre haşlama süresi 30-45 dakika arasında değişebilir. Haşlamanın sonunda, buğday suyu tamamen çekmiş olmalıdır. Derin bir kaba alınan haşlanmış buğdayın üzerine, sıcakken nar ekşisi gezdirin. Buğday soğurken, ince kıyılmış soğan, nane, maydanoz ve zeytinyağını blenderde çekerek yeşil sos hazırlayın. Bu karışımı, buğday salatasına ilave edin. Üzerine bir kez daha nar ekşisi gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...