Ekşi Elmalı Pirinç Kısırı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu ve sıcak suda 2 saat kadar bekletin. Bir tencereye bir buçuk su bardağı suyu ve beklettiğiniz pirinci koyun. Pirinç suyunu çekene kadar haşlayın (pirinçler biraz diri kalmalı). Haşlanan pirinci bir kaseye alın. Küp doğranmış soğanı ve zeytinyağını bir tencereye alarak soteleyin. Soğan sotelendiğinde domates ve biber salçasını ilave edip bir-iki kez karıştırın ve ocaktan alın. Sonrasında soğanlı malzemeyi kasedeki pirincin üzerine ekleyin. Üzerine rendelenmiş havucu, ince kıyılmış maydanozu ve taze soğanı ilave ederek fazla ezmeden harmanlayın. Bir kasede kimyonu, nar ekşisini, limon suyunu, fesleğeni ve tuzu çırpın. Bu karışımı hazırladığınız kısırın üzerine gezdirin.Elmaları ince dilimleyip servis tabağına yerleştirin ve yanına kısırı koyup servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...