Lazanyalı ve Bezelye Filizli Salata
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sirkeyi ve şekeri ufak bir kabın içinde, şeker iyice eriyinceye dek pişirin. Soğuduğu zaman zeytinyağını ilave edin. Bir tencerede sultani bezelye ve tane bezelyeyi 5 dakika kadar diri kalacak şekilde pişirin. Hemen buzlu suya atarak renklerini korumalarını sağlayın. Derin olmayan bir tencerede de lazanyaları, paketin üstünde yazan pişirme süresine uygun olarak haşlayın. Bezelyeyi, rokayı ve ince kıyılmış fesleğeni salata sosu ile karıştırın. Tabağa bir lazanya dilimi yerleştirin. Arasına roka yaprağı, bezelyeleri ve ufak doğranmış domatesi ilave edip katlayın. Üstüne yine, arasına aynı karışımdan konulmuş lazanya dilimi yerleştirin. En üste bezelye filizleri ve tane bezelyeler koyun. Dilerseniz biraz balzamik sirke gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL