Mercimek Badı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mercimeği, üzerini çok az geçecek kadar su ile haşlayın. Daha sonra ocaktan (biraz sulu kalmalı) alın. İçine bulguru ilave edin ve üzerini kapatıp bulguru şişmeye bırakın. İnce kıyılmış soğan, taze soğan, domates, dereotu, maydanoz, nane ve cevizi karıştırın. Salçayı bulgura ilave edip, karıştırın. Üzerine kıyılmış sebzeler ve baharatları ekleyin. Limon suyu veya nar ekşisi ile bir çay bardağı kadar su katıp tüm malzemeyi karıştırın. Tatların birbirine geçmesi için buzdolabında yarım saat bekletin. Lahana ve asma yapraklarıyla servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...