Pastırmalı Avokado Salatası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pastırmaları enine jülyen doğradıktan sonra teflon tavaya alın. Tavada yağsız olarak ve sallayarak çıtır çıtır olana dek pişirin ve soğumaya bırakın. Avokadonun kabuklarını soyduktan sonra boyuna şekilde dilimleyerek salata kasesine alın. Üzerine tuzu ve limon suyunu gezdirin. Başka bir kapta ince kıyılmış marulları, dereotunu, taze soğanı, fıstık ve Fransız sosunu ekleyerek karıştırın. Pastırmaları da avokadoların üzerine ilave ettikten sonra karabiber serperek harmanlayın. Aşçının notu: Avokadoyu tüketmek için yumuşak olması gerekir. Aldığınızda sert ise yumuşaması için bir kağıda sararak 3-4 gün bekletin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL