Aş (Azerbaycan Mutfağı'ndan)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    LEPEYİ bir gece önceden ıslatın. Sıvıyağı tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Rengi döndüğünde lepe ve küp doğranmış havucu ilave edin. Suyunu ayarlayıp, yaklaşıp 30 dakika pişirin. Tüm yeşillikleri kıyıp, lepe ve havuç piştikten sonra tencereye ekleyin. Pirinci ilave edip, tuzunu ayarlayın. Üzerini kıyılmış reyhan ve kişnişle süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
    Lepe: Nohudun biraz daha küçüğü ve ikiye ayrılmış şekline "Lepe (muhaşir, muhaşer)" denir.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...