Enginar Yatağında Semizotu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TEMİZLENMİŞ enginarları yarım limonla ovduktan sonra tencereye dizin ve üzerine tozşeker, su, tuz ekleyin. 20 dakika haşladıktan sonra ocaktan alın. Zeytinyağını bir tavaya koyup, üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğan ve jülyen kesilmiş havucu ilave edip, 5 dakika soteleyin. Üzerine temizlenmiş ve kıyılmış semizotunu katıp, 3 dakika daha soteleyin. Çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış zeytin, sarmısak, 1 çorba kaşığı limon suyu ve tuz ekleyip, karıştırın. Bu karışımı enginarların üzerine pay edip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL