Etli Mantarlı Domates Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
DOMATESLERİN üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İçlerini oyup, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile ovun. Mantarları ince kıyın. Tereyağı ve 4 çorba kaşığı zeytinyağında ince kıyılmış maydanozun yarısını ve soğanı kavurun. Bu malzemeye mantarları ilave edin. Sarmısak, tuz ve karabiber ekleyip kavurun. Sirke, salça ve et suyu ilavesiyle orta ateşte pişirin. Ayrı bir yerde dana etini haşlayın ve çok küçük parçalar halinde doğrayın. Dana eti, kıyılmış maydanoz, ekmek içi ve kaşar peynirini mantarlı karışıma ilave edip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın. Mantarlı malzemeyi domateslerin içine doldurun. Domatesin kesilen kapaklarını da üzerine kapatıp, fırın kabına dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL