Güveçte Kurufasulye
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kurufasulyeyi geceden ıslatıp, ertesi gün bol suda 15 dakika haşlayın. Üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyin. Ocağı kapatarak, 3-4 saat bekletin. Bir tencerede tereyağını eritin. 1 adet soğanı incecik doğrayarak, tencerede 5 dakika kavurun. Biberleri halka doğrayıp, yağa ekleyin. Salçayı da katın. Bir-iki çevirip, 4-5 su bardağı su koyun. Bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra, fasulyeyi güveç kaplarına koyun. Domatesleri yuvarlak dilimleyip, güveçlerin üzerine koyun (fasulyelerin kurumaması için). Orta ısılı fırında, fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL