Hellimli Biber Kızartması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
AYNI boyda seçtiğiniz biberleri 2-3 dakika kaynar suda bekletin. Suyunu süzüp, kağıt havlu ile kurulayın. Biberleri boylamasına keserek içindeki tohumlarını tamamen ayıklayın. Bir gece suda beklettiğiniz hellim peynirini rendeleyerek bir kaba alın. İçine ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Oluşan harcı biberlerin içine doldurun. Düz bir tabağa unu, çukur bir tabağa çırpılmış yumurtayı alın. Yine düz bir tabağa galeta ve mısır unu karışımını alın. Biberleri önce una bulayıp silkeledikten sonra yumurtaya bulayın. Ardından galeta-mısır unu karışımına batırarak orta harlı ateşte kızartın. Sosu hazırlamak için, tavaya aldığınız zeytinyağını da, ince kıydığınız maydanozu ve irice doğradığınız sarmısakları 2 dakika soteleyin. Tuz, tozşeker, kekik, nişasta ve rendelenmiş domatesi de ekleyerek 3-5 dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Kızarttığınız biberleri servis tabağına alın. Üzerine sosunu ekleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler