İmambayıldı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları, sapının bir parmak kadar aşağısından başlayarak keskin bir bıçak yardımı ile aralıksız olarak soyup, tuzlayın. 10 dakika tuzlu suda bekletip, sonra yıkayın. Sıvıyağda, fazla karartmadan kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp, yağını süzün. Bir tavada, piyazlık doğranmış soğanları ve sarmısakları soteleyin. Pembeleşince kabukları soyulmuş ve ince kıyılmış domatesi ekleyin. Daha sonra salçayı ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin. Üzerini aşacak kadar sıcak suyu ve tuzu ekleyip, 5 dakika kaynatın. Altını kapattıktan sonra suyunu bir kabın içerisine süzün. Kızartılan patlıcanları bir tepsiye dizerek ortalarını açın. Bir kaşık yardımı ile hazırladığınız harcı patlıcanların içerisine yerleştirin. Üzerlerine dilimlenmiş domates ve yarım sivri biber koyup, tepsinin dibine süzdüğünüz sosu dökün. Orta dereceli fırında domates ve sivri biber yumuşayıp, hafifçe kızarana dek pişirin. Mısır ve ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL