İmambayıldı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanların saplarını kesmeden alacalı soyun. Alttan ve üstten 1 parmak bırakarak, boylamasına 4'e bölün. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış bir demet maydanoz, küçük doğranmış domates, sarmısak, 1 tatlı kaşığı tuz ve şekeri karıştırın. Bu sebzeli malzemeyi de, patlıcanların her kesik bölgesinden içine düzgünce doldurun. Üzerine zeytinyağı ve suyu ekleyip 10 dakika hızlı, 30 dakika yavaş ateşte pişirin. Soğuduktan sonra da, maydanoz ve dilimlenmiş domates ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...