ISPANAK BORANİ
ÇOK FARKLI BİR BORANİ TARİFİ ISPANAK SEVMEYENLER BİLE EMİNİM BAYILACAKTIR...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ispanak ve taze soğanlar doğranıp yıkandıktan sonra tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlanıp süzülür.
-Bu arada maydanoz ve dereotu incecik kıyılıp hazırlanır.
-Süzülen ıspanaklar elle sıkılır.
-Tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ve 2 yemek kaşığı un alınıp kavrulur.
-Süt,tuz ve karabiber eklenip pişirilir.
-Sıkılan ıspanaklar,dereotu ve maydanoz beşamel sosa eklenip 5 dakika karıştı rılarak pişirilip servis tabağına alınır.
-Sarmısaklar dövülüp yoğurta karıştırılıp boraninin üstüne dökülür.
-En son Ayçiçek yağı ve toz biber yakılıp üzerine gezdirilir.
AFİYET OLSUN....
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL