Ispanak Kayığı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Islatılıp sıkılmış bayat ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Kayık şekline getirin ve bir fırın tepsisine dizin. Diğer taraftan zeytinyağını bir tencereye alıp ince doğranmış soğan ve sarmısağı kavurun. Üzerine yıkayıp ince kıydığınız ıspanağı ilave edin. Ispanak suyunu çekince beyaz peynir, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Hazırladığınız harcı kayıkların içine doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Salçayı sıcak suda açıp tepsiye dökün. 10 dakika daha pişirip fırından alın. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...