Ispanaklı Sufle
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ERİTİLMİŞ tereyağında unu kavurun. Süt ekleyip, kaynayana dek çırpma teli ile karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Üzerini kağıt havlu ile örtüp kenara alın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. 4 adet yumurtanın sarısı ile rendelenmiş kaşar peyniri, rendelenmiş parmesan peyniri ve lor peynirini karıştırın. Daha sonra tereyağlı karışıma ekleyin. Kıyılmış ıspanak ilave edin. Ayrı bir yerde yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip, kar haline gelene dek mikserle çırpın. Yavaş yavaş tereyağlı karışıma ilave edin. Yağlanmış servis kaplarını tam doldurmayacak şekilde pay edin. Üzerlerine kalan 1 adet yumurtanın sarısını sürün. Servis kaplarını fırın tepsisine yerleştirip, tepsinin yarısından fazlasını geçecek kadar su koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL