Kiraz Yaprağı Sarması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
YARMA, tuz ve suyu hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Kiraz yaprağının içine yarmalı karışımdan koyun ve serçe parmağı inceliğinde sarın. Yaprak ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları geniş bir tencereye dizin ve üzerine porselen bir tabak yerleştirin. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sarma piştikten sonra üzerine tuz serpin ve süzgece koyup, acısının çıkması için soğuk sudan geçirin. Sosu için yoğurt, un, erik ekşisi, su ve tuzu bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak ayran kıvamına gelene kadar pişirin. Bu sosun içine sarmayı boşaltın ve kısık ateşte kaynatıp, ocaktan alın. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Yoğurtlu sudan bir kepçe alıp, soğanın içine katın ve karıştırın. Bu karışımın yarısını sarmanın içine ekleyin. Yarısını da servis yaparken yemeğin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL