1 adet soğan
2 adet pırasa
2 adet havuç
1 adet kereviz
4-5 yaprak kara lahana
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
3 diş sarmısak
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı kuru nane
BÜTÜN sebzeleri temizledikten sonra küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağında önce soğanı 1 dakika kavurun. Ardından havucu ve kerevizi ilave edip 1-2 dakika kavurun. Doğranmış pırasayı ve kara lahanayı da ekleyip karıştırın. Üzerine, sebzeleri 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su katın. Sebzeleri, 15-20 dakika pişirin. Bu arada sosu hazırlayın. Ezilmiş sarmısak, limon suyu ve naneyi bir kapta iyice karıştırın. Pişen yemeği ocaktan alıp üzerine sosu gezdirin ve servis yapın.