Kıymalı Karalahana Yığması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KARALAHANALARI yıkayın ve ince kıydıktan sonra tuzlu suda 20 dakika haşlayıp süzün. Ayrı bir tencereye tereyağını alıp ince doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. 1-2 dakika sonra pirinci de tencereye katıp kavurmayı sürdürün. Pirinçler beyazlamaya başlayınca kıyılmış sivri biber ve salçayı da ekleyin. Birkaç dakika sonra karalahanaları ve barbunyaları da tencereye katın. Kısık ateşte suyu azalana kadar pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL