Köpoğlu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANLARI alüminyum folyoya sarıp, ocağın üzerinde iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. Folyoları çıkartıp, patlıcanların içlerini bir kaşık yardımıyla boşaltın. İki parmak kalınlığında doğrayın. Sivri biberleri incecik doğrayıp, 2 çorba kaşığı zeytinyağında hafifçe pembeleştirin. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Daha sonra biberlere ilave edip, diri kalacak şekilde birlikte pişirin. Servis tabağına önce domatesli-biberli karışımı, ardından patlıcanları yerleştirin. Sarmısakları dövüp, yoğurtla karıştırın. Patlıcanların üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. 1 çorba kaşığı zeytinyağına, acı kırmızıbiber ekleyerek karıştırın ve yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...