Körili Karnabahar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ARNAVUT biberlerinin çekirdeklerini çıkarın. Kakulelerin kabuklarını soyup tohumlarını çıkarın. Arnavut biberi, kimyon ve kişniş tohumlarını bir tavaya alıp sürekli karıştırarak 2 dakika kavurun. Soğuduktan sonra havana alıp üzerine hardal ve çemenotu tohumu, zerdeçal ve toz zencefili ekleyin, toz haline gelene kadar dövün. Bir tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatın. Üzerine hindistancevizini ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp ocaktan alın. Yarım saat dinlendirdikten sonra bir tülbentten geçirerek süzün.
    Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Havuçları verev doğrayın. Domatesleri 2'ye bölüp çekirdeklerini
    çıkardıktan sonra 4'e bölün. Patates ve soğanları küp doğrayın. Zeytinyağını kızdırıp çubuk tarçın ve karanfilleri 1 dakika kavurun. Üzerine soğan ve kıyılmış sarmısakları ilave edip renkleri dönene kadar kavurun. Havanda dövdüğünüz baharat karışımını ekleyip 3 dakika daha kavurun. Karnabahar, patates, havuç, bezelye ve tuzu tavaya alın. 5 dakika sote ettikten sonra süzdüğünüz suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Tarçın ve karanfilleri çıkarıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...