Kuru Dolma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KURU patlıcan ve biberleri bir tencerede 5 dakika haşlayıp, süzün. İç malzeme için kıymayı derin bir kaba alın. İçine ince kıyılmış soğan, salça, kabukları soyulup küp doğranmış domates, kıyılmış biber ve maydanoz, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber ile pulbiber katıp, karıştırın. Malzemenin üçte ikisini patlıcan ve biberlerin içine doldurup, ağız kısımları hafifçe birbirinin içine girecek şekilde tencereye yerleştirin. Yaprakların içine, geriye kalan iç malzemeden birer tatlı kaşığı koyarak sarın. İç harç ve yaprak bitene kadar işleme devam edin. Yaprak sarmaları da dolmaların üzerine yerleştirin ve sıvıyağ gezdirin. Ekşi suyu için tane sumağı ılık suyun içinde 15 dakika bekletin ve süzdüğünüz suyu dolmaların üzerine boşaltın. En üste bir tabak yerleştirin ve yarıya kadar sıcak su ekleyin. Önce hararetli daha sonra kısık ateşte dolmalar yumuşayana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL