Malahto
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fasulyeleri ayıklayıp 3'er parçaya bölün. Pulbiber katılmış kaynayan bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgece alıp suyunu süzün. Bir tabağa alıp üzerine zeytinyağını gezdirin. Ayrı bir kapta ince kıyılmış maydanoz, pırasa ve kişnişi iyice ezerek harmanlayın. Bu karışıma pulbiber ve tuz ekleyin. Başka bir kapta iri kıyılmış fındık veya ceviz, ezilmiş sarmısak, nar ekşisi ve 1 su bardağı suyu karıştırın. Harmanladığınız yeşillikleri bu karışıma ekleyip karıştırın. Fasulyelerin üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL