Mercimekli Asma Yaprağı Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    YEŞİL mercimeği kaynar suda yarım saat bekletin ve süzün. Yaprağı da kaynar suda 5 dakika tutup, çıkarın ve soğuk suda tek tek durulayın. Sumağı 1 çay bardağı suyun içinde karıştırarak erimesini sağlayın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin ve eti bu yağda önlü arkalı kızartın. Eti tavadan alın ve ayrı bir tencereye koyun. İçine 1 çay bardağı su ekleyip, et hafif yumuşayana kadar pişirin. Eti kızarttığınız tavaya kıyılmış soğanı ekleyin ve hafif soteleyip, tavayı ocaktan alın. İçine mercimek, kıyma, bulgur, sumağı erittiğiniz su, sarmısak, domates-biber salçası, nar ekşisi, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin. Asma yaprağının sapını alın ve düz bir zemine serin. Ortasına iç harçtan koyun ve önce üst sonra yan kısımları içe doğru kapatıp, işaret parmağı kalınlığında sarın. Yaprak ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tencerenin dibine az pişirdiğiniz eti dizin ve üzerine de sarmaları güneş şeklinde yerleştirin. Üzerine etin kalan suyu ile kaynamış 3 su bardağı suyu katın. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin ve 15 dakika beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...