Musakka

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATATESLERİN kabuklarını soyup, ince uzun dilimleyin. Patlıcan ve kabakların kabuklarını soyup, yuvarlak dilimleyin. Tüm sebzeleri ayrı ayrı kızartın. Harcı için soğan ve sarmısağı kıyıp, zeytinyağında kavurun. Kıyılmış biber ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyma ilave edip, 10 dakika daha kavurun. Domates püresi ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 5 dakika kavurun. Beşamel sos için unu zeytinyağında 3 dakika kavurun. Karıştırarak süt ekleyin. Ardından karıştırarak çırpılmış yumurta ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Bir güvecin içine sırasıyla patates, kıymalı harcın üçte biri ve patlıcanı yerleştirin. Patlıcanın üzerine kalan kıymanın yarısını ve kabağı koyun. Kalan kıymayı da en üste yerleştirin. Beşamel sosu üzerine gezdirin. Kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...