Patlıcan Pabucakis
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PatlIcanlarIn kabuklarını soymadan, bütün olarak közleyin. Közlenmiş patlıcanları boylamasına ortadan ikiyebölün. Bir kaşıkla içlerini çıkartıp kenara ayırın. Dışlarını yırtmamaya özen göstererek, patlıcanın uç tarafını2 cm kadar içe katlayın (terlik şekli verin). Yumurta sarılarını çırpın. Ayırdığınız patlıcanların içlerine,rendelenmiş kaşar peyniri, çırpılmış yumurta sarısı, tuz ve karabiber ekleyip iyice harmanlayın. Patlıcanlarıniçlerini bu harçla doldurup, üzerlerini düzelttikten sonra, tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisine dizin. 1 adetyumurta sarısını çırpıp, patlıcanların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Kırmızıbiber ve nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL