Pırasa Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PIRASANIN beyaz kısımlarını bir parmak uzunluğunda kesin. Kaynayan suya batırın ve 1-2 dakika beklettikten sonra sudan alın. Boylamasına bıçakla kesin ve iç kısımlarını çıkarın. Kıyma, pirinç, kıyılmış taze soğan, maydanoz, rendelenmiş havuç, tereyağı, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Pırasaların içini bu harçla doldurun ve tencereye dizin. Üzerine iki buçuk su bardağı kaynamış su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Terbiye için yumurta sarısı, limon suyu ve suyu bir kapta çırpın. Sarmalar piştikten sonra bu terbiyeyi üzerine gezdirin ve 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...