Pirpirim Aşı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğanları küçük doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Salçayı katın. Pirinç, mercimek ve bulguru ilave edin. Bunlar pişmemiş oldukları için, en altta bırakın. Ardından semizotu ve haşlanmış fasulyeleri de katıp, ocağın altını iyice kısın. Semizotu kendi suyunu bırakıp yemek helmelenmiş hale gelene kadar pişirin. Yine de suyunu kontrol etmenizde yarar olacaktır. Ateşi söndürdükten sonra, tuzla dövdüğünüz sarmısakları limon suyuna ilave edin ve bunu pişmiş olan aşınıza katıp iyice karıştırın. Sarmısaklar tuzlu olduğundan, yemeğe ayrıca tuz koymanız gerekmez. Bu yemek, yoğurt ilavesiyle daha da lezzetlenir.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL