Sebzeli Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TAVUK göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişmeye bırakın.
    Suyunu çektikten sonra üzerine ince kıyılmış soğan ve sıvıyağı ilave edip, 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Patlıcan ve kabağın kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın. Patlıcanı acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin ve suyunu süzün. Sivri biberi de doğrayıp, patlıcan ve kabakla harmanlayın. Sebzeleri tavuğun üzerine ekleyin ve karıştırın. Domateslerin de kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Sebzelerin üzerine yayın. Ayıklanmış sarmısak ve sıcak suyu da katın. Maydanoz yapraklarını da serptikten sonra, orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...