Sosisli Patates

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATATESLERİ yıkayıp 15 dakika tuzlu suda haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun. Sosisleri ince doğrayın. Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra dilimleyin. Tozşekeri büyük bir tavada eritip üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ilave edin. Köpük köpük olunca elmaları ekleyip iki dakika karamelize edin. Sirkeyi hardal ile karıştırıp elmaların üzerine dökün. Bir iki çevirip ocağı kapatın ve elmaları bu şekilde bekletin. Diğer tarafta tost ekmeklerinin kenarlarını bıçakla kesip robotta çekin. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip ekmeklerin üzerine ekleyin. Turpu soyup rendeleyin. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin. Patatesleri dilimleyip üzerine ekleyin. Sosisleri ilave edip soteleyin. Turpu da tencereye alıp bir iki çevirin. Karışımı bir fırın tepsine yayın. Karamelize ettiğiniz elma dilimlerini tepsiye ilave edin. En üste, tereyağı eklediğimiz ekmek kırıntılarını yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Kıyılmış maydanozları serpip servis yapın. SYF11

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...