Tavada Bulgurlu Patlıcan

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BOSTAN patlıcanlarını alacalı doğrayıp, acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp, elinizle sıkın ve kurulayın. Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. 1 dilim patlıcan, domates ve soğan olacak şekilde üst üste dizin. Tekrar aynı şekilde sebzeleri yerleştirip soğanın üstüne biber yerleştirin. Yıkanmış bulgur, tuz, karabiber ve pulbiber serpip, suyu gezdirin. Tavanın ağzına bir kapak kapatın ve kısık ateşte patlıcan yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine, kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını gezdirin. Maydanozla süsleyip, sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...