Tavuklu Türlü
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TÜM sebzeleri temizleyin. Taze fasulye, havuç, kabak ve patlıcanı çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sıvıyağı tencereye alıp, üzerine soğan, taze fasulye, havuç ve barbunyayı ilave ederek sote yapın. Sebzeler yarı yarıya yumuşadığında tavuğu ilave edin. Tavuk kavrulunca salça ve bezelyeyi katın. Birkaç dakika kavurup suyunu ekleyin. Sebzeler suyu yarı yarıya çekince kabak, patlıcan ve bamyayı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın ve bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL